Wednesday, June 22, 2011

Minggu yang busy :;; ermmm

Assalamualaikum ...........

minggu ni busy sikit dengan tempahan cupcake and cake serta kami telah mencuba menjual secara loose di satu tempat utk dijadikan exprimen... alhamdulillah eksperimen berjaya dan menyebabkan bz dalam minggu ni ... sementelah kami gatal tangan menghantar sms kepada kawan2 terdekat untuk promosi sempena hari bapa. adalah rezeki yang masuk... alhamdulillah.........
tapi masalahnya hasil kerja kami tidak dapat lagi didokumentasikan di sini, kerana usb camera digital mhc lesap entah ke mana, nak mencari... belum ada masa lagi... card reader pula rosak... uhuk2..

tema minggu ni : RED VELVET CUPCAKE FROST WITH CREAM CHEESE AND SE'SLICE FRESH STRAWBERRY.......

Sunday, June 19, 2011

entry terdahulu : order dari nik guchil 7

assalamualaikum ... order daripada nik melalui call... katanya dari guchil 7 ... untuk hantaranya 5 jun baru2 ni...
nak kek coklat and topping dgn ganache but tema purple krim sebenarnya.. tapi dia cakap putih pun takpe...
thanks ya nik... hope berpuashati... :)

repeat order dari kak masni

assalamualaikum dan salam semua...
dapat tempahan moist cake , order kedua daripada kak masni utk makan2 katanya sempena konvokesyen nya...
TAHNIAH KAK NI... dan selamat berkonvo yg berlangsung 17,18,19 rasanya...
oh ya... kalau sebelum ni topping menggunakan ganache, tapi kali ni menggunakan choc fudge.. bukan sengaja buat ... tengok dalam stok... rupanya coklat masakan sudah habis daaaaaaaaa.... ingatkan ada lagi.. huhu... haru betul... mujur tak panik terus tgk bahan2 utk choc fudge ... alhamdulillah ada..
kita tunggu komen dari kak masni ya... yg sebelum ni kak ni komen sedap dan licin... alhamdulillah... sukanya bila cutomer suka ... lagi satu try buat deco macam tikar/bakul... ahaks... jadi kan ?????



Tuesday, June 7, 2011

kek perkahwinan ku yg pertama : order cikgu hani


bahagian atas...

bahagian bawah

macamana? dah ok kan? tapi byk lagi perlu diperbaiki dan dikemaskan...
ada cerita di sebaliknya... huhuhu
kek blueberry atas dan bawah
filling with blueberry..
tema purple
buttercream aising

yang ni pula cupcake untuk hantaran

cikgu hani, sama2 belajar di UM dulu, meng order kek perkahwinan dan cupcake untuk hari bersejarahnya...
berani2 diriku mengambil tempahannya... harap cikgu hani berpuashati... katanya dlm sms... semua ok ...
asalnya cupcake tu nak buatkan bunga rose, tapi cik baba terbeli kan bekas kek yg rendah, so takleh nak deco utk bunga rose...

Monday, June 6, 2011

kek coklat order dr kak masni



dalam menyiapkan order anis, sempat lagi terima tempahan kek coklat dari kak masni (cikgu skse), tempahan dibuat melalui baba tersayang .. .. masa tu baba bawa anak2 jalan2 sekitar taman perumahan...
by sms tanya kak masni nak kek coklat yg macamana.. ahaks....
hopefully kak masni suka...
kek coklat moist (bakar)
1kg
topping wit ganache

Sunday, June 5, 2011

Total Pageviews